Kirpputoriopas – Tienaa rahaa hankkiutumalla eroon turhista tavaroista

Jos koti tuntuu ahtaalta ja tavaraa on kertynyt vuosien varrella nurkkiin enemmän kuin mitä oikeasti tarvitsee, et ole ainoa asian kanssa kamppaileva. Aivan liian monet kuitenkin kärvistelevät ahtaissa kodeissa ja samalla valittelevat rahahuoliaan. Harva tulee välttämättä edes ajatelleeksi, että osa nurkissa pölyttyvistä turhuuksista joutaisivat myyntiin ja että niistä voi oikeasti saada varsin mukaviakin summia. Sen lisäksi, että tavaraa myymällä tulee tienanneeksi hieman ylimääräistä rahaa, on se samalla myös keino säästää. Tässä artikkelissa selitetään, mistä on kyse.

lompakko

Laske kaappiesi sisällön arvo

Käy läpi kaikki kotisi laatikot, kaapit, lipastot ja hyllyt. Kerää erilliseen pinoon sellaiset vaatteet ja tavarat, joita et ole käyttänyt yli vuoteen. Sitä mukaa kun turhan tavaran pinoon kasautuu yhä enemmän tavaroita, voit jo alkaa mielessäsi laskea, miten paljon niistä voisi kirppiksellä pyytää. Monelle tämä on ravistelu todellisuuteen, sillä harvoin tuleekaan edes tajunneeksi, kuinka paljon kaappeihinsa on hankkinut sellaista tavaraa, jota ei oikeasti edes tarvitse. Tämän sisäistäminen hillitsee myös ostointoa seuraavan kerran kun käyt shoppailemassa, sillä impulsiivinen ostaminen vähenee kun tajuaa, että ostaa kannattaa ainoastaan sellaisia asioita, joita tietää varmuudella tarvitsevansa.

Vähemmän tavaraa, matalampi vuokra

Säästää voi myös tilassa. Mikäli maksat vuokraa esimerkiksi kaksiosta vain siksi, että saisit kaikki tavarasi mahtumaan kotiisi, saattaa se olla aivan turhaa rahanmenoa. Itseltään kannattaa kysyä rehellisesti, tarvitseeko todella kaikkea kotoa löytyvää tavaraa, joka vie kohtuuttomasti tilaa. Seuraavan kerran kun on aikeissa muuttaa, kannattaa kotona tehdä inventaario ja myydä pois kaikki sellainen, jota uudessa kodissa ei tarvitse. Näin tulee säästöä sekä vuokrassa kun tilantarve on pienempi, mutta myös myyntituloilla voi lyödä rahoiksi. Ole myös huolellinen jos yrität ottaa lainaa, esimerkiksi pikavippi lainaa, joiden korot voi olla tosi korkea.

Älä osta samoja tavaroita kahteen kertaan

On hyvin yleistä, että kaappeihin unohtuu tavaroita, eikä niiden olemassaoloa enää edes muista jonkin ajan kuluttua. Tämä johtaa siihen, että sortuu ostamaan samantyyppisiä vaatteita ja tavaroita kahteen kertaan. Kotona voi esimerkiksi olla kolme liimapuikkoa, neljä pakettia paristoja, viisi samankaltaista mustaa hihatonta mekkoa ja muuta vastaavaa aivan suotta. Jollei kyseessä ole vessapaperin kaltainen tarpeellinen hyödyke, ei tavaraa kannata ostaa. Pidä koti järjestyksessä niin tiedät, mitä tavaraa kannattaa ostaa ja mitä ei. Hyvä vinkki on järjestää kotona suursiivous vähintään kaksi kertaa vuodessa, jotta mieleen jälleen muistuu, mitä kaikkea arvokasta ja vähemmän arvokasta kodin uumenista löytyykään.

myyntia kirppiksella

Yhden roska on toisen aarre – hyödynnä nettikirppikset!

Monet ovat vasta hiljattain havahtuneet siihen, miten helposti tavara vaihtaa omistajaa netin kautta. Toki vanhat kunnon kirpputorit ja itsepalvelukirpputorit toimivat yhä, mutta huomattavasti tehokkaampaa ja myös edullisempaa on hyödyntää Internetistä löytyviä myyntisivustoja ja esimerkiksi Facebookin nettikirppiksiä. Näissä on mahdollista liittyä vaikkapa oman kotiseudun kirpputoriryhmään, jotta tavoittaa nimenomaan sellaisia ihmisiä, jotka asuvat alueella ja voivat helposti tulla hakemaan ostamansa tavarat jo saman päivän aikana. Nettikirppareilla myytäväksi kelpaa melkeinpä mikä vaan siisti ja käyttökelpoinen tavara. Monet myyvät vanhoja vaatteitaan ja huonekalujaan netissä. Etenkin siistit ja ajanmukaiset huonekalut ja kodinkoneet vaihtavat omistajaa hyvinkin nopeasti. Merkkivaatteet saa niin ikään myytyä yleensä varsin helposti, mutta hyvä myyjä pystyy myymään melkeinpä mitä tahansa.

Myös tori.fi:n ja huuto.netin kaltaiset sivustot ovat todella kätevä tapa muuttaa tavara rahaksi. Mikäli on valmis tarvittaessa myös postittamaan ostajalle myymänsä tuotteen, voi tavara käydä kaupaksi hyvinkin nopealla aikataululla. Muista kuitenkin olla varovainen rahan suhteen, sillä netissä liikkuu monenlaisia ihmisiä, eikä kaikilla välttämättä ole pussissaan puhtaita jauhoja.

Vanhat vaatteet ja tavarat myytyään kädessä on tukku rahaa ja kotiin vapautuu tilaa. Tämä raha kannattaa käyttää johonkin sellaiseen, mistä on oikeasti iloa ja hyötyä. Kunhan laskut ovat maksettuina, voi myyntitulot voi vaikkapa sijoittaa tai säästää pahan päivän varalle, mutta yhtä lailla kuluttaa johonkin sellaiseen asiaan, jonka ostamista on jo pitkään harkinnut. Ostaminen tuntuu erityisen makealta siksi, että rahat ovat peräisin itselle aivan tarpeettomaksi jääneestä tavarasta, josta oli kuitenkin jollekin muulle iloa.

Miten perustaa oman kirpputorin

Leave a Reply