Suuri sosiaalisen median kanava mukaan kryptovaluutanvaihtoon

Kryptovaluutoista uutisoidaan se harva päivä, mutta tämän viikon uutinen on varsin mielenkiintoinen. Yksi Aasian suurimmista sosiaalisen median palveluista aikoo lähteä mukaan bitcoin-markkinoille. Tällä viikolla suosittu viestintäsovellus Line julkaisi nimittäin tiedotteen, jonka mukaan se aikoo tarjota yli 200 miljoonalle käyttäjälleen eri puolilla maailmaa mahdollisuuden digitaaliseen valuutanvaihtoon älypuhelimen välityksellä.

Line on viimeisin kryptovaluuttojen aallossa mukaan lähteneistä toimijoista, mutta sen ohella monet muut ovat innostuneet kryptovaluuttojen mukanaan tuomista mahdollisuuksista etenkin sen jälkeen kun bitcoin ja muutamat muutkin kryptovaluutat singahtivat arvossaan huikeisiin lukemiin vuoden 2017 aikana. ”Kryptovaluutanvaihtoa tarjoavat alustat tekevät tällä hetkellä huikeita voittoja”, toteaa japanilainen bitcoin-sijoittaja Koji Higashi. ”Suuret ja tunnetut palvelut kuten äskettäin mukaansatulostaan ilmoittanut Line yrittävät kaikin mahdollisin keinoin päästä hyötymään tästä kasvavasta markkinaraosta.”
bitcoin logo

Line aikoo myydä myös vakuutuksia ja lainoja

Line on tähän mennessä raottanut salaperäisyyden verhoa vain hieman, sillä julkisuuteen on ilmoitettu hyvin pintapuolisesti tietoa siitä, kuinka se aikoo suunnitelmansa toteuttaa. Kaikista uusista toiminnoista tulee vastaamaan Line Financial -nimellä toimiva tytäryhtiö, joka perustettiin aiemmin tänä vuonna.

Tämän lisäksi Line kertoi tiedotteessaan hakeneensa toimintaan jo lisenssiä Japanin talousviranomaisilta. On kuitenkin selvää, että yritystä kiinnostaa ennen kaikkea palvelutarjontansa laajentaminen. Linen toiminta tullee muuttumaan merkittävästi seuraavien vuosien aikana ja tällä hetkellä Line on aivan erityisen innokas kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Viimeisimmässä tiedotteessaan Line kertoi myös ryhtyvänsä myymään muita rahoitusalan palveluita kuten vakuutuksia ja henkilökohtaisia lainoja. Uutisen julkistamisen jälkeen tieto on otettu etenkin sijoittajien keskuudessa suurella innolla vastaan. Sitä seurasi Linen nopea arvonnousu pörssissä, sillä se nousi välittömästi tiedotuksen ilmestyttyä 2,6%.

Line tunnetaan parhaiten chat-sovelluksessakin nähtävistä suloisista hahmoistaan kuten Brown-karhusta ja Cony-pupusta. Nämä maskotit ovat jo niin tunnettuja, että niistä valmistetuja tuotteita myydään etenkin Linen kaupoissa maissa, joissa Line on erityisen suosittu. Nyt kun käyttäjien määrän kasvu on hidastunut radikaalisti ja palvelu kaipaa uudistumista, etsii Line uusia mahdollisuuksia lisätuloihin. Linen tiedotteessa kerrotaan, että Line etsii parhaillaan lohkoketjuteknologiasta ja rahoitusalasta tietäviä ihmisiä palkkalistoilleen. Tiedote toteaa, että Line ”toivoo tulevansa FinTech-alan johtajaksi maailman siirtyessä vääjäämättä kohta yhteiskuntaa, jossa käteistä ei enää tunneta”.

Tällä hetkellä Linella on jo käytössä chat-sovelluksensa lisäksi myös Line Pay -nimellä tunnettu mobiilimaksupalvelu, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden maksaa tuotteista ja palveluista käyttämällä tililleen talletettua rahaa. Sitä käyttää aktiivisesti noin 30 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja sen viimevuotinen maailmanlaajuinen volyymi siirroissa oli peräti 4 miljardia dollaria.

 

line pay

Vaikeuksien jälkeen tunnelin päässä on valoa

Ensimmäinen reaktio yleisöltä on ollut tervetullut uutinen Linelle, joka on sinnitellyt vastoinkäymisissä viime aikoina. Line listautui pörssiin vuonna 2016 New Yorkissa ja Tokiossa ja keräsi yli miljardin dollarin arvosta sijoituksia. Sen jälkeen se on kuitenkin kärsinyt vaikeuksista houkutella uusia käyttäjiä palveluunsa. Esimerkiksi kuukausittaisten käyttäjien määrä Japanissa on pudonnut reippaasti viime vuoden aikana. Vaikka kasvu avainmarkkinoilla kuten Taiwanissa, Thaimaassa ja Etelä-Koreassa on ollut nousujohteista, on se silti ollut ennakoitua tahmeampaa ja siten huolestuttanut sijoittajia.

Kryptovaluutta-asiantuntija Higashi ennustaa Linelle valoisaa tulevaisuuta. Hän arvioi Linella olevan hyvät edellytykset houkutella mukaan kryptovaluutanvaihtoon myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet siitä kiinnostuneita. Linen asema tunnettuna ja luotettuna brändinä etenkin japanilaisten keskuudessa toimii valtavana etuna ja herättää luottamusta myös kryptovaluutanvaihdossa. Juuri Japani onkin Linen pääasiallinen markkina-alue tällä hetkellä. Japanista on tullut suoranainen kryptovaluutanvaihdon keskus, sillä noin kolmasosa kaikista maailman bitcoin-kaupoista tehdään Japanin jeneillä. Suosiota on ruokkinut myös se, että Japanin hallitus on pysynyt jossain määrin sivussa ja näin ollen alalla on vielä varsin niukasti säädöksiä. Japanin viranomaiset ilmoittivat viime vuonna tunnustavansa kryptovaluutat virallisiksi valuutoiksi ja ryhtyivät sen jälkeen myös tarjoamaan lisenssejä vaihtoalustoille.

 

 

 

 

 

Leave a Reply